Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kryddkaka med pumpa

Skriv ut PDF

 
Antal: 8-10 personer. 

600 g fruktkött av pumpa
300g vetemjöl
250 g socker, 200 g sultan russin,
1 kryddmått salt,
3 ägg,4 msk olivolja,
5 g kryddnäjlikor,
5 g kanel,
1½ tsk bakpullver, 1 msk florsocker till garnering.
 
Smöra kakforn. skär pumpan i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg dem försiktigt i formen. Ungsbaka pumpan 180.gr ca 15 min så den blr mycket mjuk.
Pasera den genom potatispress medan den fortfarande är varm
Mal kryddorna till fint pullver.
Blanda det siktade mjölet med salt,kryddor,bakpullver i en skål.
Vispa ägg med socker tillsätt den passerade pumpan, russinen och oljan,blanda väl.
Vänd ner lite i taget av mjölblandningen.
Smöra en annan kakform.Häll i smeten jämna till ytan väl, grädda 180 grader ungsverme, cirka en timme.När kakan är färdiggräddad låter man den svalna och pudrar sedan över florsockret

Att ha till:
Lätt vispad grädde
ej nödvändigt kakan är saftig och god i sig själv

men en kopp kaffe Makiato
är fantastiskt gott till
(Liten expresso
med lite varm mjölk)
 
Tips:
Kakan kan bakas någon dag innan man bjuder sina vänner.