Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kebabpaj med grönsallat

Skriv ut PDF

 
4-5  portioner. Tillagningstid 35 min. Ugnstemperatur 250°C

Deg: 4 dl Vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpullver
½ tsk salt
1½ dl mjölk

Fyllning 1.
500g blandfärs
1 lök
1 påse tacko kryddmix
1 dl vatten
Fyllning 2.
4 hackade tomater
2 dl cremé fraiche
4 msk majonäs 1 krm vitpeppar
2 dl riven ost
En färsk hel vitlök (eller pressad vitlöksklyfta)
1 skivad lök
 
Blanda ihop alla ingedienser till pajdegen. Tryck eller kavla ut och lägg i en pajform. Grädda i 10 min.
Fyllning 1. Färsen brynes tillsammans med den hackade löken. Blanda i kryddmixen, vattnet koka ihop.
Lägg över det förgräddade pajskalet.
Fyllning 2. Blanda alla ingredienser utom den skivade löken i en skål och bred sedan över köttfärsen. Överst lägger man de tunnt skivade lökringarna på pajen.
Gratinera 250 gr. i tio minuter

Att ha till:
Skuren romansallat
naturell
ev spättsad med pressad citron
Något gott att dricka till
 
Tips:
Kan göras i förväg och gratineras när gäster är på ingång.