Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Julgröt (risgrynsgröt)

Skriv ut PDF

 
6 portioner. Tillagningstid ca 50min. 

5½ dl vatten
1½ tsk salt
2 msk smör
2½ dl risgryn
11 dl mjölk
1 msk socker
låt gärna en kanelstång koka med.
Häll i lite gräffe för att få en rundare smak
 
Blanda grötris (korta risgryn) med vatten och smör i en kastrull.Låt sakta koka upp under lock, ca 10 min. Späd med mjölken.
Låt gröten koka upp igen. Sänk värmen på plattan till 1:an. Låt gröten stå och svälla under lock. Undvik att röra i gröten.Smaksätt med socker och ev. grädde. Rör om den färdiga gröten.

Att ha till:
Skålla några mandlar och lägg i den färdiga gröten.
Därefter har du någon som får rimma julrim när mandeln blir uppäten.
God JUl