Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jordärtskockssoppa

Skriv ut PDF

 
 

1 gul lök
1 msk smör
1-grönsaksbuljongtärning
5-8 dl vatten Ca 500g skalad jordärtskocka
3 dl grädde
Ca 1½ tsk salt
Svartpeppar
Ev. 1 dl vychyvatten
 
Smält smör i en kastrull. Skiva löken och en skuren klyfta vitlök låt den ligga och svättas på svag värme i smöret.
Lägg i de skalade skivade skockorna. Slå på vattnet ,buljongen och låt koka tills skockorna känns mjuka. Mixa till en jämn massa. Späd med grädde krydda och häll ev. kokt vatten till önskad konsistens i purén. Krydda efter behov.
Slå eventuellt före serveringen i 1 dl vichyvatten i den heta soppan.
Soppan får en fluffig fräch känsla.

Att ha till:
En gratinerad ostsmörgås är god att ha till soppan eller purén
 
Tips:
Serveras med klippt grönt eller några strå gräslök i soppterinen eller i portionstallrikarna.