Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jordgubbskaka Arlas och LenMaris tipps i jordgubbstid

Skriv ut PDF

 
4-6 portioner. Tillagningstid 30 min. Ugnstemperatur 200°C

½ liter jordgubbar
3 ägg
2dl socker
1 knivsudd salt
1 burk kesella ca 2 dl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpullver

 

Ägg och socker vispas
vänd ner kesellan samt alla torra ingredienser
smörj och bröa, en springform
häll i smeten
strö jordgubbarna över smeten.
sätt in i ugnen (nedersta falsen)
ca 20 min i ungnen tills kakan känns torr.

Att ha till:
till varm kaka är vaniljglass jättegott

Vispgrädde eller vaniljsås blir festligt gott till denna saftiga kaka
 
Tips:
Istället för jordgubbar
kan man ha andra bär.
i Arlas orginal föreslog man rabarber,Helt klart friskt och gott.