Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Härligt saftig squashkaka från Småland

Skriv ut PDF


Antal: ca 2 lit. Ugnstemperatur 175°C

5 1/2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn,
1 1/4 tsk. bikarbonat
2 1/4 dl strösocker
5 st ägg
1 dl olja
1 st banan
5 dl grovriven småländsk squash
rosmarin efter behag
 
Mjöl, havregryn bikarbonat blandas ihop i en skål.
Ägg och socker vispas till luftigt skumm i egen skål. Riv squashen och lägg i durkslag, pressa av vätskan. Mosa bananen. Blanda ihop alla ingedienser och vänd sist ner de vispade äggen.
Häll i en avlång smord och bröad, tvåliters kakform.
Gräddas på nedre falls ca 1 timma.

Att ha till:
Vispad grädde eller lite glass