Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hannas Sqaushkaka

Skriv ut PDF

 
4-6 portioner. Tillagningstid 60 min. Ugnstemperatur 175°C

2 ägg
½ kg gafflad sqaush eller zucchini
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2½ dl mjölk
50 g mandlar
1 bittermandel
 
Skala sqaushen. Ta ut kärnhuset.
Skär i bitar. Förväll i kokande vatten så att squaschen blir mjuk. Slå bort vattnet och låt sqaushen kallna. Mosa till den med gaffel men inte mer än att småbitar finns kvar.
Vispa samman ägg och mjölk i en skål. Rör ner vetemjöl och den hackade mandeln samt sqaushmoset i äggblandningen. Slå massan i en rund kakform. Baka i vattenbad, ca 40 min i 175 grader varm ugn.


Att ha till:
Sylt av jordgubbar hallon eller svarta vinbär
 
Tips:
Denna annrättning påminner om småländsk ostkaka men squashen ersätter här ostmassan.
En härlig efterrät, både kall och varm
Förvälld sqaush kan man frysa in i burkar.Då kan denna sommarkaka bakas
till nyårsupén...