Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Glass

Skriv ut PDF

 

4-5  portioner.

3 st ägg
3 dl florsocker
2 msk. vaniljsocker
3 dl vispgrädde
smaksättning
hallon,blåbär,eller jordgubbar

Ta fram tre bunkar

1)dela äggen i gulor och vitor lägg i varsin bunke
2) vispa upp vitorna så skålen går att vända.....
3) Vispa upp grädden i egen bunke
4) ta gulornas bunke vispa dem med sockret och vaniljen till en riktig äggtoddy
5)vänd ner äggtoddyn i den vispade grädden därefter vändes vitorna ner i grädd-toddyn.
glssmassan hälles i en gladpacksfolieklädd sockerkaksform
Sträck gladpacks folie över glassen som ett lock
vill man, har man smaksatt glassen med mosade bär eller några droppar kaffe eller rostade hackade nötter efter smak och tycke!

Detta ställs omedelbart i frysen
Denna glassen är bra att göra en dag före den skall ätas.
Hemmalagade glass är himmelskt gott
Kanske beror det på att min mamma gjorde sådan när jag som barn hade födelsedagskallas.

Att ha till:
servera gärna färska bär till glassen toppa gärna med en kvist mynta och eller en chokladbit

Tips:
Ta gärna upp glassformen ur frysen 15 20 minuter före serveringen
Den blir lättare att skåra och smaken kommer till sin rätt.