Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Frijoles Negros Mexicanos (Svarta bönor mexikanskt)

Skriv ut PDF

 
 

1 kg svarta eller röda bönor
10 lit vatten
3 knippor lök Ca 3 färska vitlökar,
Krossad chilipeppar efter smak och styrka
3 burkar
tomatkross
(ca 500g) Bacon eller baconputs
 
Används torkade bönor skall de blötläggas. Vattnet slås bort.
Bönor på burk använder man som de är.
Lök skivas bacon skärs i bitar. Allt läggs i en kastrull med vatten och kokas tills bönorna är mjuka.
Krossa allt med en potatisstöt och
salta peppra om du tycker det behövs
Servera maten varm, gärna med ett gott bröd till.

Receptet fick vi av en kund som inhandlade lök av oss på bondens marknad och åkte hem med löken och vände åter med smakprov av denna rätt som vi har avsmakat och levt på några dagar. Tack för receptet
   
Tips:
Detta tar tid att koka. Därför är mängden regält tiltagen. Frys in det du får över.