Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Catarinas Mysli. "godare än gott"

Skriv ut PDF

 
Ugnstemperatur 200°C

2 dl sötmandel
2 dl bovete (hela kärnor)
2 dl solroskärnor
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1dl linfrö
1 dl havrekli
1 dl fruktsocker
5 msk smör-&rapsolja
2 dl vatten
ev.2 dl russin
 
Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russin i en bunke. Blanda smör-& rapsoljan med vatten. Droppa det över grynblandningen rör om väl. Häll ut blandningen på en djup långpanna,klädd med bakplåtspapper Rosta mitt i Ugnen tills muslin får en gyllenbrun färg.Rör om då och då. Låt kallna och rör ner russin eller annan torkad frukt.Frukten kan också uteslutas allt efter tycke och smak. Låt svalna och häll därefter upp i en burk med lock. Försvinnande gott

Att ha till:
en tallrik kylskåpskallfil eller yogurt
 
Tips:
En dag bara stod Catarina med en glasburk nylagad Mysli......(istället för en blomma)Innan för min Köksdörr.Vid sådana tillfälle ,blir man så jätteglad......När man får något gott och nyttigt med recept, inte minst besök av en god vän.
Gör likadant som Catarina gläd någon
med detta goda...........