Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Adventsbröd Ellens lättbakade hällsosamma och goda

Skriv ut PDF

 
Antal: 1. Tillagningstid 70min. Ugnstemperatur 175°C

6 dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
1½ tskbakpullver
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk sallt
1dl linfrön
1dl solrosfrön
1 dl rågflingor
1 dlgrovhackade nötterkärnor
1 dl grovhackade aprikoser
1dl russin
½ dl honung
2 ägg
4 dl filmjölk
Garnering
rågflingor
linfrön
 
1. sätt på ugnen 175 grader.Smörj en avlång bakform som rymmer ca 2 liter.
2.Blanda ihop alla torra ingrdienser i en skål
tillsätt aprikoser och russin.
3.Häll sisst i honungen,äggen och filmjölken.Blanda hastigt samman till en slät smet.
4.Bre ut smeten jämnt i formen, strö över rågflingor och linfrön
säll in på nedersta fallsen i ugnen.
Grädda brödet i 60 minuter.
5.Själp upp det nygräddade brödet Linda in i bakduk.

Att ha till:
Ost och ruckulla blad
 
Tips:

Detta bröd är så lättlagat saftigt vackert och gott
Slå ett brett sidenband om, knyt en rosett och ge ett bröd till din granne och önska Gott nytt Kyrkoår
eller rentutav "härlig Advent"