Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Squashpaj med vitlök

Skriv ut PDF

 
Ugnstemperatur 225°C

1 stor (eller 2 mindre) squash eller zucchini
salt
olivolja
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk vatten

Äggsmet
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl riven ost
 
Skölj och riv squashen på grövsta rivsidan på rivjärnet. Lägg det rivna i en sil och strö över salt, låt stå och rinnna av ca 30 min.
Gör under tiden pajdegen. Snabbast går det i matberedaren där mjöl och smör köres. Sist tillsätts vattnet. Tumma ut degen i pajformen. Grädda pajskalet i 225 graders ungsvärme ca. 15 min.
Värm lite olivolja i en stekpanna ta
squashrivet med krossad vitlöksklyfta och timjan i pannan mjukfräs.
Vispa ihop äggen, mjölken och osten. Krydda med peppar.
Lägg squashen i pajskalet, häll på äggsmeten och grädda ca 30 min i 225 graders ugnsvärme, servera genast.

Att ha till:
Rökt skinka eller tunna skivor kassler är gott till.