Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Sallat

Romansallat är mild i smaken och lite grovre men fräch i strukturen. Strimla den,sötaktig i smaken läcker till fisk Det klassiska är att använda den i Ceasarsallat.

Övriga sallatssorter vi odlar och säljer i boden:Rosésallat - stark i smaken,en Endivetyp alltså lite bitter, intensivt röd vacker som en ros och lämpar sej i alla sallatsblandningar. Särskilt god till ost. Eller varför inte olivoljefräst på pizzan.






 Krispsallat - just krispig, söt smak och dekorativ med grön färg. otroligt fräsch

med sin krusighet på salladsfatet






Ekbladsallat - mild i smaken med röda bladspetsar. trevlig att blanda med andra sallatssorter, också dekorativ och vacker

Isbergsallat - känd av de flesta, den bryter du ner med fingrarna i sallatsskålen fräscht och läckert. Gå gärna in på vår receptsida.
Omkring första juni skördar vi den första sallaten.