Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pumpa

Förra året odlade vi omkring 20 pumpasorter, både till fröjd för ögat och gommen. Flera av sorterna var nya t.ex. Sweet Lighting (liten matpumpa), Chamäleon och Kamo-Kamo (prydnadspumpor)och Pugsley och Gomez (halleoweenpumor). I år provar vi också Lakota och Busch Baby.
Sådden gjorde vi i början av maj och i början av september började vi skörden.
  Pumpaväxten är värmekrävande och förra årets fina försommar gav därför en god pumpaskörd. De flesta pumporna kan man äta, koka, woka, steka, grilla, ha i ungslådor och i bakverk. Riven pumpa i matbrödet gör brödet saftigt och lite spännande. Varje pumpasort har sin egen smak.

Halloweenpumpa kan man också äta. Titta på våra recept kanske du också kan ha glädje av något matnyttigt


Early Butternut och Prince Crown kräver extra lång sommar och utvecklades bra förra sommaren. Uschiki Kuri och Delica (kallas ibland för Hokkaidopumpor) är våra huvudsorter när det gäller ätliga pumpor.


 Rouge vif Etampes är en stor, delikat och  vacker matpumpa