Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kålrabbi-gratäng

Skriv ut PDF

Läcker kvällsrätt

Skala ( klyv kålrabbin skär i skivor och skär bort skalet) koka skivorna ca 4 kålrabbi i saltat vatten ca 6-8 min stick med sticka,(som kokt potatis),Lägg de kokta skivorna i en smord gratängform. Slå en gratängsås över

GRATÄNGSÅS: smält 1½-2 msk smör eller margarin i kastrull på svag värme.Rör ner 2-3 msk vetemjöl,noga och späd sedan i omgångar ca 4 dl vätska mjölk, gräddmjölk,eller buljong(tärning+vatten) koka upp och tjockna,koka såsen i ca 3-4 min. smaka av med salt peppar.

Slå över såsen i gratängformen riv över ca 2 dl ost

Gratinera i ugnen 225 ca 15 min

Tips: Serveras med en kall öl knäckemacka med smör doppad i klippt gräslök