Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Äppelkaka enkel med lyxkänsla

Skriv ut PDF

 

Tillagningstid 30. Ugnstemperatur 200°C

 

3 äpplen
1 msk socker eller
flytande honung            1 ägg
1½ dl socker eller  honung
1½ dl Vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl vatten


Svenska äpplen behöver inte skalas då skalet är så tunt,Skär dem i klyftor och lägg i en form, sockra (eller ringla honung) över särskilt om äpplena är lite sura.Vispa socker (eller honung)och ägg pösigt,rör ner vetemjöl och bakbulver.Bred över denna lite tjocka massa över klyftorna slå över kokande vatten. Sätt kakan direkt i ugnen. baka av ca 30 min

Att ha till:
Vanilj sås
glass eller vispad grädde

Tips:
Denna kaka är god att servera kall
den blir knaprig i ytan och saftig i botten ,pudra gärna florsocker över riktigt läcker blir den om man hackar i lite mandel i äggsmeten.