Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Äppel desert med maräng täcke

Skriv ut PDF

 
Antal: 4 pers. Tillagningstid 40. Ugnstemperatur 175°C

5-7 äpplen
½ dl socker
3 dl ströbröd
½ dl nötter eller mandel
150 g kallt smör
2ägg
½ dl socker
2 dl vispad grädde
1msk vanillinsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader smörj en form
Kärna ur och skiva äpplena
varva äpplen skorpmjöl socker och de hackade nötterna toppa med det skivade smöret
Sätt formen in i ugn låt gå ca 20 min
Dela äggen Vispa upp äggvitorna med sockret Tag ut formen från ugnen bred ut marängensmeten lite toppigt på äppelkakan låt gå vidare i ugnen i 10 minuter därefter stängs vermen av och marängen får torka till några minuter i ugnen.

Vispgräden vispas, vanijen tillsätts samt de två ägggulorna vändes ner
Vaniljevisp-grädden serveras till äppel deserten. Ljuvligt gott och ser förföriskt ut.
Denna rätt blev jag inspirerad till från vår trevliga Schweitz resa i äppeltid och glasiärpromenad på en av de underbart vackra alptopparna.

Att ha till:
en expresso kaffekopp smakar finfint till denna desert
 
Tips:
Denna äppeldesert förberedes görs färdig och sätts in i ugnen när man inbjudit gästerna att ta av förrätten.