Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Våfflor -lätt som en plätt-

Skriv ut PDF

 
4 pers portioner. 

4 ägg
3 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpullver
100g smält smör
 
Våfflor lättlagat gott till kaffefikat
Ta fram två skålar.
Knäck äggen lägg vitorna i den ena skålen och gulorna i den andra.
Börja med att vispa vitorna hårt
låt vitorna vila.Ta dej an skålen med gulorna häll i mjölken,vetemjölet och bakpullvret,blanda till smet.Hälldärefter i det smälta smöret.Därefter vänds vitorna ner i smeten.
Allt är klart för gräddning i våffeljärnet

Att ha till:
Jordgubbssylt eller
hallonsylt
en klick grädde eller glass

Kaffe eller ett glas saft
 
Tips:
för gluten intolleranta
används särskiltmjöl