Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vitlöks fisk med morots- och romansås

Skriv ut PDF


2 portioner. Tillagningstid 20 min. 

ca 300 g gädda torsk lax el dyl
1 msk smör
1 färsk vitlök
salt peppar

sås:
2 msk smör
en morot
2 msk vetemjöl
2-3 dl mjölk
1 stfiskbuljongtärning
två tre blad romansallat
 
Fiskfilèn skäres i portionsbitar saltas och peppras, fräses i stekpanna med smör ca 6 min på var sida. Skiva ner en färsk vitlök med allt grönt. Låt det gröna fräsas med de sista 3 minuterna med fisken.

Sås: Smält smör i kastrull skiva i en morot skuren i tunna slantar, fräses och brynes lätt, rör i vetemjölet.
Späd med mjölken tills såsen blir jämn och fin, rör i en fiskbuljong- tärning.

Ta upp de gyllenbrynta fiskbitarna,
slå i såsen i den varma stekpannan, rör i de tunt skurna romansallatsbladen
(rockolasallat går lika bra)och lägg på fiskbitarna på såsen.

Att ha till:

Färsk sallat Roman skuren i skål
med lite sälta citronsaft och olivolja


Kokt potatis med dill