Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Sommarens bästa bärkaka

Skriv ut PDF

 
4-6 portioner. Tillagningstid 35 min. Ugnstemperatur 225°C

150 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 krm salt
½ tsk bakpulver

Fyllning:
rabarber jordgubbar, blåbär, hallon, krusbär, plommon etc.
2 msk socker blandat med 1½ tsk potatismjöl (om bären är vattniga)
 
Smält margarinet. Blanda de torra ingedienserna och slå sedan de heta margarinet över. Rör med sked och tryck sedan ut degen i en form.
Lägg på bären sockra eventuellt. Grädda i 225 graders ungsvärme i 20-25 min

Att ha till:
Vaniljsås,
vispgrädde eller glass
 
Tips:
Bottnen kan bakas av och färska bär kan skivas på.