Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Rosmarinikokt äpple

Skriv ut PDF

 
4 portioner. Tillagningstid 30 min. 

6 dl vatten
1 kvist färsk rosmarin Lite rivet apelsinskal
2 dl strösocker
125 g smör
2 äpplen, t.ex Aroma
 
Gör en lag av vatten, rosmarin, apelsinskal, socker och smör. Koka ca. 10 min eller tills lagen börjar tjockna. Skala äpplena och strimla dem i ½ cm tjocka strimlor (som pomes frittes). Koka dem sedan i lagen 2 min.

Att ha till:
Glass eller
vaniljekräm som du fryser lätt.
 
Tips:
Fördela vaniljekräm i portionskålar:
Frys dessa lätt och ta upp dem 15 min före servering. Lägg en hög med äppelstrimmor i mitten på varje portionsglas. Krön gärna anrättningen med en kvist citronmeliss.