Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Rabarberkräm

Skriv ut PDF

 
2 portioner. Tillagningstid 15 min. 

4 rabarber
6 dl vatten
en bit kanel
2 msk pot.mjöl
2 dl vatten
1 dl socker
 
skala rabarbern det intensiva röda eller gröna yttersta på sjäkarna dra från toppen till basen
Skiva i rabarbern bitar .Lägg i kastrull med vattnet låt koka mjukt ta ifrån plattan.
potatis mjöl och de 2 dl vattnet blandas ihop. Hälles med fin stråle ner i rabarbermassan. medan man samtidigt rör med en trägaffel.Så blir krämen slät,Sätt kasrull på plattan låt sjuda under omrörning till du ser första bubblan koka till Ta direkt kastull från plattan. Krämen skall inte koka .krämen är färdig . Upprepa ev.detta potatismjöl utblandat i vatten, om du vill ha tjockare kräm

Att ha till:
Mjölk
och en socker skorpa
 
Tips:
Krämen ätes varm eller kall.
kan slås i ett paj skal och bakas av som efterrätt

krämen blir en god fyllning mellan tårtbottnar

Rabarbern innehåller oxalsyra bör därför ätas i måttliga mängder