Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pumpasoppa höstgod billig och festlig

Skriv ut PDF

 
4-6 portioner. Tillagningstid ca 20. 

1 sr pumpa
gärna uschiki Kuri den är så gul och vacker.3 potatisar 1 purjulök 2st gul lök gärna tre klyftor vitlök 2 st morötter
5 msk olivolja
1½ dl vatten
2st buljontärningar
ca 1 dl grädde eller crem fräch
sallt peppar
 
Dela pumpan ta ut känhuset med en stor sked klyfta den och skär bort skalet skiva i bitar.
Alla grönsakerna skivas eller tärnas lägg allt i kastrull. Häll i olivoljan låt grönsakerna fräsa lätt.Slå i vatten och buljong tärningar,
låt koka tills massan är mjuk
Kör soppan med mixern. späd ev. med mera vatten runda av med grädden eller creme fräch krydda med sallt peppar.

Att ha till:
Kräm fräch
och grönklipp
Gör soppan riktigt festlig med musslor, eller kräftsjärtar som serveras till
ett goda brödbullar
 
Tips:
gör man soppan på haloween pumpa
dela pumpan på mitten använd överdelen till soppkoket
den undre delen blir när fröhuset är borttaget en trevlig soppskål
Slå i den varma soppan strax innan gästerna sätter sig till bords