Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pumpakaka från Ugglekull

Skriv ut PDF

 
Tillagningstid 90. Ugnstemperatur 200°C

1kg pumpa
1dl socker
4 ägg
4 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
1 dl hackad sötmandel
2 st bittermandel
 
Pumpan skalas kärnas ut ,köttet skäres i bitar,kokas mjuk i vatten,häll av vätskan genom en sil, mosa den kokta pumpan.Medan massan kalnar,vispas ägg socker ihop i en skål. 4 msk vetemjöl röres ner, tillsätt mandeln samt 1½ dl mjölk .Blanda ner pumpamassan.
Lägg i form och grädda ca 60 min 200 gr

Att ha till:
Glass eller vispad grädde bär eller Sylt
 
Tips:
denna anrättning påminner lite om smålänsk ostkaka ätes med andakt
jättegott.
För gluten intoleranta bytes mjölet ut mot majsmjöl el dyl.