Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pumpasoppa "höstgott"

Skriv ut PDF

 
 

1 kg pumpakött
1 gul lö2 st potatisar
en bit rotselleri
1½ l vatten
3 dl matlagningsgrädde
lite finrivenmuskotnöt
salt peppar
 

Pumpa skalas kärnas ut och skäres i skivor eller tärningar
kokas mjukt i det saltade vattnet tillsammans med en bit selleri 2 potatisar skalade och skivade
och den gula lökensom även den skalas och skivas låt det hela koka tills bitarna är mjuka
mixa massan så att massan blir slät
blanda i grädden den rivna muskotnöten balansera med sallt och peppar

Att ha till:
serveras med lite kryddgönt klipp eller tunt skuren purju.en lite klick cremfräch kan också kännas trevligt att läggas i tallriken.
Har man gott om pumpor eller man lagat pumpan från sin halva halloween pumpa
kan soppan serveras ur denhalverade stadiga urkärnad pumpan
 
Tips:
Pumpa soppan kan göras av alla sorternas pumpor
Själv lägger jag i tärnade pumpbitar i min grönsakssoppa och vipps blir det en italiensk minnestrone
stripetteipumpan (långsmal gulgrönrandig) kokar jag ofta användes som spagetti. då strukturen liknar denna.
riven pumpa i ditt matbröd gör brödet spännande saftigt och gott
skalet kan vara med i rivet det ser bara trevligt ut i brödet.