Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Plommonmarmelad

Skriv ut PDF

 
 

2 dl vatten
1,5 kg plommon
500g socker
2 tsk geleringspullver Törsleffs mellantin
för marmelad
 
Sätt på syltgrytan på svag verme koka upp vattnet slå i plommonen i bitar skurna urkärnade med skal(skäres som tunna apelsinklyftor)
kokas upp sakta så inte massan bränds vid.Koka i 5 min.under omrörning.Slå i sockret låt koka upp får sedan koka i 2 min. skumma av.
Blanda mellantinet på ett fat med lite socker (annars klumpar det sig)Pudra ner under omrörning,. låt koka 2 min.Ta marmeladen från spisen ev skumma av skum som kastas bort. Slå upp i rengjorda atamonsköljada burkar.Förvaras svalt
Varje plommonsort ger sin karaktär på marmeladen.
Gott till scones eller morgonfilen