Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pasta med pumpa till Fest

Skriv ut PDF

 
Antal: 6 pers. 

600 gr pasta i någon trevlig krok eller form
450 gr. tunntskivad lök
1 hackad själksälleri
1,5 kg pumpa skuren i små tärningar
150 gr smör
6 välmogna tomater
sallt ,peppar
riven permesanost
 
1. låt 120 g smör, lök hackad selleri och pumpan puttra i en vid kastrull
utan lock tills tills pumpan börjar mjukna tillsätt hackade tomaterna salt peppar låt allting koka färdigt
2. Koka undertiden pastan i rikligt med saltat vatten.
3.Strax före serveringen blandar man ned pumparöran och restern av smöret i den avrunna pastan i en storskål och strö över riven parmesanost

Att ha till:
Grisini känns trevligt att servera till ett gott fruktigt glas
vitt vin eller ett vanligt glas vatten med några mynta kvistar i och
en grön fräsh sallat
 
Tips:
Hackade valnöter kan man ochså strö över pastarätten tillsammans med osten lite grönklipp känns också trevligt. Smaklig spis.
Denna rätten blev vi inspirerade att laga efter ett besök hos Don Mario Genta i Savona Italien