Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Operasångarens Saffranskaka

Skriv ut PDF

 
Ugnstemperatur 175°C

1 saffran förpackn.
1 sockerbit
200g smör
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpullver
1½ dl mjölk
 
Saffran stöts med sockerbiten i mortel, då blir den finmalen,som snus!.
Smör och socker röres mjukt och poröst. Knäck äggen ett i taget, rör ner i smeten.
Blanda i vetemjöl bakpullver och saffran.Rör sedan ner mjölken.
Slå smeten i en smörad och bröad form
låt stå i ugnen ca. 30-40 min
nedre falsen.

Att ha till:
En varm kopp frukt thé eller en kopp kaffe,toppad med vispgrädde
1,2,3 eller 4 advents ljus tända
lite operamusik av Verdi eller Julens fina sånger från en cd.